Aanbod Groepstrainingen

Praktijkruimte meditatie

-.-.-

Jaartraining/padcoaching Pad van Verlichte levenskunst /Niet-herkende Boeddhakwaliteit

Voor wie het Zijnsgeoriënteerde pad van Verlichte levenskunst loopt, en meer vanuit Gewaarzijn wil leven. De training biedt inspiratie, stimulans en ondersteuning voor je pad door padcoaching, beoefening van (non-)meditation, en studie van non-duale teksten.Voor wie ervaring heeft met 2e en/of 3e perspectieftraining Zijnsoriëntatie.

We zijn al vrij!

Het pad van Verlichte levenskunst, van Vrijheid en Liefde, leidt naar wie we ten diepste zijn. De bron van Vrijheid en Liefde is niet buiten ons te vinden, maar het is onze aard. Deze bron ontsluit zich als we rusten in de openheid van Zijn en als we gaan zien dat alles wat verschijnt het open spel van ervaren is, al helemaal compleet. Dit diep beseffen is het Zicht. We zijn vergeten wie we zijn en moeten ons dit Zicht steeds opnieuw herinneren, eraan wennen en leren rusten in deze openheid. Daarvoor dient beoefening van (non-)meditation en het doorzien van belemmeringen. Zo kan ons zwaartepunt steeds meer verschuiven naar natuurlijk, tijdloos Gewaarzijn. Dit vraagt om (zelf)vertrouwen, toewijding en moed.

De jaartraining biedt inspiratie, stimulans en ondersteuning voor dit vreugdevolle en tegelijk ontmantelende pad door zorgvuldige en precieze padcoaching. In de padcoaching leer je emoties en lijden die vrijkomen, mede doordat je voorbij de grenzen van je comfortzone gaat, vanuit de hoogste optiek te benaderen. Juist negatieve emoties leer je zien als de poort tot Gewaarzijn. Daarnaast is er aandacht voor het beoefenen van meditatie, met name in de vorm van niet-doen, non-meditation, en voor studie van non-duale teksten.

 Voor praktische informatie: zie Agenda

Voor informatie en aanmelding contact
 
                                                                                           -.-.-.-

Groepstrainingen Zijnsgeoriënteerde Meditatie

Doorgaande meditatietraining voor wie de meditatie-ervaring wil verdiepen

Voor wie behoefte heeft aan meditatie die inspireert en herinnert aan Zijn. En behoefte heeft aan een stimulans om thuis meer te mediteren. Ervaring in Zijnsgeoriënteerde meditatie/mindfulness is wenselijk

Wat is Zijnsgeoriënteerd mediteren?

“Er is een grote schat in ons. Een onuitputtelijke bron van rijkdom, liefde en helderheid. Dat is onze diepste aard, onze Zijnsgrond. Deze Zijnsgrond is grotendeels vergeten geraakt in ons dagelijks bewustzijn.” Hans Knibbe – www.zijnsorientatie.nlMeditatie is bedoeld om jezelf op een open, liefdevolle manier te leren kennen, en te wennen aan deze manier van zijn.Deze manier van zijn gaat voorbij de beperkingen van je gewone zelf, het beeld van j zelf, waaraan je gewend bent, je ‘gewoonte-zelf’. Je gaat de diepe rust, vreugde en vrijheid ervaren die inherent in de tijdloze openheid van Zijn, je ware aard, aanwezig zijn.

In twaalf  bijeenkomsten beoefenen we bewegende en zittende meditatie vanuit een niet-kiezende basishouding. Je leert je aandacht te trainen, te ontspannen en zacht te worden. Met behulp van visualisaties wordt je inspiratie aangeraakt.  Je leert je aandacht en vertrouwen te leggen in de niet-ingekleurde openheid, in Zijn en daarin te rusten. Je leert de gewoonte om jezelf, of je omgeving, te willen veranderen te ontspannen. Je leert present te zijn bij en in alles wat zich voordoet, precies zoals het is, niet-doen. Kortom, de meditatie is een hulpmiddel om thuis te komen in wie je werkelijk bent.
De meditatietraining biedt ten slotte inspiratie en stimulans om meditatie meer en meer een natuurlijk onderdeel van je leven te laten zijn.
 
Praktische informatie
Bijeenkomsten 1x per 2 weken gedurende 5 kwartier
Locatie: Praktijkruimte Zijnwaarjebent in Pijnacker.
Voor data/tijden en kosten: Agenda
Voor aanmelding: Contact