Over individuele padcoaching

Ik heb de sessies als bevrijdend ervaren. Ik voelde me veilig en geaccepteerd; dit is voor mij belangrijk om mijn kwetsbare kant te tonen. Soms had ik een duidelijke vraag, andere keren niet, maar iedere sessie heeft me weer meer bewustzijn gebracht. Door de bewustwording ben ik erg gegroeid, vind ik. Ik durf mezelf meer te laten zien, meer risico’s te nemen.
Ik vind de combinatie van gesprekken, situaties uitspelen en meditatie erg prettig. De theorie nestelt zich dan ook van binnen bij mij door stil te staan bij het gevoel en dat toe te laten. De begeleiding werkt iedere dag door.
S.C. te Z.

De sessies zijn voor mij heel leerzaam. Ik leer beter begrijpen waardoor ik op een bepaalde manier reageer en daardoor ervaar ik steeds meer bevrijding van spanning. De oefeningen vind ik heel prettig om te doen, omdat ze concreet zijn en me helpen mezelf meer te ervaren als wie ik echt ben. Ik voel me op mijn gemak bij Marianne en vind haar duidelijk, bekwaam en betrokken.
A.v.E. te D.

Ik voelde me altijd welkom. Prettig om eerst ‘aan te komen’. Voel me op fijne manier uitgenodigd om de diepte in te gaan.
Heb het gevoel dat we samenwerken, op gelijkwaardige manier. Tegelijk is er ook een verschil in rol.
Marianne ervaar ik als kundig, respectvol, soms op een liefdevolle manier confronterend. Pittig, en prikkelend waar nodig. Enerzijds betrokken en zorgzaam, anderzijds kundig en helder. Ik ga steeds minder verkrampt en tegelijk liefdevoller met mezelf om, waardoor ik meer energie heb.
M.A. te P.

Alles bij elkaar heb ik de sessies als een avontuur gezien, waarbij ik de visie van de Zijnsoriëntatie als heel inspirerend heb ervaren. Marianne was ondersteunend, niet oordelend, nuchter en praktisch, appellerend en aansprekend waar nodig, aandachtig en betrokken. Daardoor voel ik me vrij om te leren. Marianne weet snel tot de kern te komen en de vinger precies op de juiste plek te leggen, waardoor ik het gevoel heb dat ik verder kom. ‘Practice what you preach’ geldt zeker voor haar.
De werkvormen waren afwisselend en aangepast aan wat ik nodig had. Evengoed was er ook structuur, wat ik prettig vond.
Ik voel me vaker in contact met mezelf en de omgeving, kan mezelf veel meer accepteren.
B.L. te Z.

De sessies waren voor mij een eye-opener. Ik heb een heel andere kijk op mijzelf en mijn leven gekregen, veel ruimer, meer ontspannen. In het begin van de begeleiding kon ik me niet zo goed voorstellen hoe het zou zijn om mezelf en mijn leven op deze andere manier te zien, maar gaandeweg werd dat steeds helderder. Vaak ongemerkt kwamen er veranderingen op gang. Zo kan ik veel vaker genieten, en voel me veel sterker met veel meer zelfvertrouwen. Ik vond het invoelingsvermogen van Marianne bewonderingswaardig. Dat hielp me om open te zijn.
E.K. te P.

Ik vind het kostbaar om te ervaren dat ook minder positieve gebeurtenissen in mijn leven me iets positiefs kunnen brengen; dat was voor mezelf echt een ommekeer”

A.L. te D

Over de jaartraining Pad van Verlichte levenskunst

Ik vind Marianne echt een heel fijne trainer. Ik zie haar echt als een padloper die weet waar Vrijheid over gaat. Dus wijsheid alom. Ik zie dat waar Marianne voor staat ook echt leeft en zij is daarin een voorbeeld voor mij. Haar adviezen en inzichten zijn vaak heel helder en liefdevol. Niet alleen naar mij maar ik heb het haar ook zien doen naar mijn groepsgenoten.
R.K. te L.

Ik vind Marianne als trainer erg prettig. Zij geeft de cursisten de ruimte om zich te uiten en ik vind het bijzonder hoe zij zonder oordeel iedereen zichzelf laat zijn. Ik ervaar haar als respectvol, direct, open en duidelijk. Haar kennis van de psychologie is ook erg fijn om de processen van ons helder te laten inzien. Ik vind dat ze ons op een liefdevolle manier daarin begeleidt. Ik voel me hierdoor erg veilig.
S.B. te R.

Deskundig en integer, ik kan Marianne helemaal vertrouwen. Daarnaast voel ik me uitgenodigd door Marianne om de kwesties waar ik mee zit naar voren te brengen. Ik voel me totaal niet beoordeeld en veroordeeld en heb het gevoel dat ik de meest basale vragen kan stellen zonder me te hoeven schamen voor mijn onbegrip. Voor een 1 op 1 gesprek met een therapeut is dit misschien niet ongebruikelijk, maar ik vind het heel bijzonder dat Marianne deze sfeer heeft weten te creëren in een groep van 6 personen. Ik vind het erg fijn dat Marianne steeds aangeeft dat zij zich niet verheven voelt boven de ander. Het is voor mij ook inspirerend om te zien dat zij ook haar onzekerheden heeft, maar zich hierdoor niet laat bepalen.
T.S. te L.

Over Zijnsgeoriënteerde meditatietraining

De visie dat het niet gaat om goed of fout, maar wel/niet behulpzaam en de niet-oordelende houding van de trainer, hielpen me om me snel op mijn gemak te voelen en zelf minder snel te oordelen”

“De trainer komt snel tot de kern, ziet veel, heeft een prettige meditatiestem”

“Tijdens de deelronde heeft de trainer heel goed door waar ik zit en kan dat moeiteloos in het kader van de Zijnsoriëntatie plaatsen, waardoor ik mezelf beter ga begrijpen”

“Ik kijk veel positiever naar het leven, heb nu beter door wanneer er iets prettigs of moois gebeurt op het moment zelf en kan er daardoor meer van genieten”

“Na elke trainingsavond kwam ik verkwikt en ontspannen thuis”

“In de training heb ik geleerd bij een stressvolle gebeurtenis naar een hogere optiek te gaan, waardoor ik beter kan relativeren”

“De meditatie-oefeningen hebben me geholpen meer balans te brengen in mijn emotionele leven”

“Ik weet nu dat ik ruimer ben dan mijn gedachten en gevoelens en dat deze opkomen en weer voorbijgaan; ik kan meer sturing geven aan mijn aandacht”